Over Bobcat

Denk globaal, handel lokaal

Bobcat staat wereldwijd bekend om de compacte lader die meer dan 50 jaar geleden werd uitgevonden in North Dakota, VSA. Vandaag dragen bijna 1 op 2 compacte laders wereldwijd het kenmerkende Bobcat-logo met de kattenkop.

In de jaren '60 werden de schrankladers van Bobcat in Europa geïntroduceerd.  Door de jaren heen werd Bobcat een belangrijke speler in de wereld van compact materieel, met de uitbreiding van zijn oorspronkelijke lijn van compacte laders met compacte graafmachines en verreikers, evenals een groeiende reeks aanbouwdelen, die vandaag meer dan 70 items telt. 

Bobcat EMEA, met hoofdzetel in België sinds het einde van de jaren '70, verhandelt en ondersteunt compact materieel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika via een netwerk van meer dan 170 zelfstandige verdelers. 

Sinds 2000 heeft Bobcat zijn aanwezigheid in Europa aanzienlijk versterkt aan de hand van de aankoop en uitbreiding van fabriekshallen, wat de producten dichter bij de klanten brengt.  De verreikers van Bobcat worden vervaardigd in Pont-Château, Frankrijk, en een groeiend aantal compacte laders, minigraafmachines en aanbouwdelen worden gebouwd in Dobris, Tsjechische Republiek. 

In 2006 wordt de filosofie van Bobcat om globaal te denken en lokaal te handelen meer dan ooit bevestigd door een uitgebreid investeringsplan voor de opbouw van een nieuwe fabriekshal en opleidingscentrum in Dobris, Tsjechische Republiek, evenals een nieuw geconsolideerd, ultramodern logistiek centrum bij Antwerpen, België.  In feite veranderde de Europese voetafdruk van Bobcat volledig in de loop van 2006 en 2007.